divendres, 13 d’abril del 2012

ESPIADIMONIS/ESQUIROL/OCA/AUCA

ESQUIROL:1. m. ZOOL. Gènere de mamífers de l'orde dels rosegadors, de la família dels esciúrids (Sciurus sp), de cua llarga i peluda i dits forts amb ungles corbes i punxegudes que els faciliten d'enfilar-se pels arbres.
2. com un esquirol Belluguet.
3. esquirol volador ZOOL. Nom donat a uns dotze gèneres de mamífers rosegadors de la família dels esciúrids, proveïts de patagi que els permet botar i planar.
4. m. Obrer que, quan els seus companys es declaren en vaga, continua treballant o reemplaça un obrer en vaga.

ESPIADIMONIS: m. ZOOL. Terme que s'aplica popularment als odonats pertanyents a la família dels libel·lúlids, d'abdomen llarg i prim de colors lluents i virolats, que volen prop de l'aigua i les larves dels quals són aquàtiques.


PUNXA EN LA IMATGE

O

OCA: 1. a. f. ZOOL. Terme que s'aplica a diverses espècies d'aus de l'orde dels anseriformes que pertanyen als gèneres Anser i Branta, de la família dels anàtids, més xicotetes que els cignes, però més grans i amb el coll més llarg que els ànecs, herbívores, gregàries i més terrestres que nadadores; entre les quals cal destacar l'oca vulgar (Anser anser), l'oca salvatge (o pradenca) (Anser fabalis) i l'oca emperador (Anser canagicus).
b. sempre han tingut bec, les oques Sempre ha passat el mateix.
2. joc de l'oca JOCS Joc que es juga amb daus sobre un cartó o una fusta on hi ha dibuixades, formant una espiral, seixanta-tres cases numerades.


AUCA:1. f. Conjunt de xicotetes estampes acompanyades cadascuna d'una llegenda, disposades generalment en un full de paper, que es referixen als diferents episodis d'una biografia, d'una història, etc.
2  2. fer tots els papers de l'auca Variar de comportament o d'aparença segons les circumstàncies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada